محققان یک شرکت دانش بنیان ایرانی با موفقیت در تولید نمونه آزمایشی بلوک های EBT مجرای مذاب کوره های قوس الکتریکی صنعت فولاد، فاز تولید نیمه صنعتی این محصول راهبردی را آغاز کردند.

آغاز فاز تولید یک محصول راهبردی در صنعت فولاد

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری صبح امروز در «دومین جشنواره ملی فولاد ایران» با بیان اینکه وارد کردن خط تولید از خارج و ماشین‌آلات آن نیاز به دانشگاه ندارد و نام آن «صنعت» نیست، گفت: به این روند می‌توانیم «کارخانه» بگوییم که از آن محصول خارج می‌شود ولی نیاز به دانشگاه ندارد فقط چند تکنیسین می‌خواهد که اگر قطعه‌ای خراب شد، همان را وارد و تعویض کند.

وی افزود: اگر قرار است میان دانشگاه و صنعت ارتباط برقرار شود، باید این کارخانه جمع‌آوری شود و پیش از آن هم باید تفکر آن را جمع کنیم. وقتی درباره صنعت صحبت می‌کنیم باید خط تولید را در داخل راه‌اندازی کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه محصول، حاصل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پژوهش است و از پژوهش‌های دولتی، محصول بیرون نمی‌آید، اظهار داشت: دولت فقط می‌تواند زیرساخت پژوهش را فراهم کند. تا زمانی که پول بخش خصوصی وارد پژوهش نشود، به محصول صنعتی دست نخواهیم یافت. ماهیت دولت‌ها این است که سرمایه‌گذاری دولت در پژوهش نتیجه نمی‌دهد.

ستاری یادآور شد: بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه‌ها هستند. از هیچ دانشگاهی، واکسن و دارو بیرون نمی‌آید بلکه شرکت‌ها آن را می‌سازند. دانشگاه فقط محلی برای انجام پژوهش‌ها و تولید دانش است ضمن اینکه دانشگاه‌های ما هم به این نتیجه رسیده‌اند که با پول دولت، سقف آرزوهایشان محدود است مثل ما کارمندان دولت که سقف آرزوهایمان کوتاه است و باید درآمد خود را از محل پژوهش به دست بیاوریم؛ سرمایه‌گذاری را هم باید بخش خصوصی انجام دهد نه دولت.

وی با تأکید بر اینکه ۴۸۰۰ شرکت دانش‌بنیان داریم که سال گذشته ۹۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند، گفت: ۱۱۰ سال فروش نفت در کشور به ما یاد داد که همه چیز حتی دانش و تکنولوژی نیز خریدنی است درحالی‌که این اشتباه بزرگی است چون تکنولوژی یاد گرفتنی است. با پول مُفت و بچه پولداری فروش نفت، بنزسوار شده‌ایم؛ دیگر نمی توان به این روند ادامه داد اما دیر به این نتیجه رسیده‌ایم چرا که ۶۰۰۰ سال فرهنگ کارآفرینی را از بین برده‌ایم.

ستاری با اشاره به تحریم‌های صنعت فولاد گفت: برای خود من هم مایه شرمندگی است که به دلیل قطعاتی مانند کُک یا کُک سوزنی تحریم می‌شویم؛ این نشان می‌دهد در جاهایی ضعف داشته‌ایم به همین دلیل است که سیستم وارداتی فعالی داریم ولی ساختار صادراتی ضعیفی ایجاد شده است.

به گفته معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، در حال حاضر توانسته‌ایم تمام کاتالیست‌های صنعت نفت و گاز را در داخل تولید کنیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.